Start with why

Simon Sinek legnagyobbrészt használható az alapelvek szintjén,szerintem jó RKC anyag a pali, csak lehet,még nem tudja 🙂

A harmadik évet kezdem meg RKCként,és az kell mondjam, egyre több ember nem néz furcsán. A rendszer alapjaiban nem változott,én sem- bár szerintem jobban,tudatosabban swingelek például, de alapvetően a tanítási habitusom sem változott és a tananyag sem. Hogyanhogy?

Folyamatok: Simon Sinek egyik előadását hallgattam, és javaslom, keress utána (légy motivált, nem linkelek be semmit. Angolul van BTW.)

Azt rajzolja fel egyrészt,hogy ha valami szokatlan jelenik meg a különböző Világokban ( gasztronómiában, ún. fitnessvilágban vagy üzleti életben,orvostudományban) akkor a társadalomnak nagyon kicsi százaléka az,aki tudatosan, úgymond úttörőként választja magának azt a dolgot bele az életébe. Jön további max. 20%,aki látja ezt és azt gondolja,hogy hű ez nekem kell/hű ez hatékonyabb hoci ide vele/ nocsak ez érdekes, szeretném kipróbáli-megenni-alkalmazni stb. A maradék 80 az a -bocs a kifejezésért- birka, aki megvárja, hogy a Kevesek nem haltak-e bele a vélt vagy valós újdonságba, és megy a Tömeg után.Így aztán sajnos vagy nem, az emberekkel bármit meg lehet csináltatni és el lehet hitetni Velük, hogy az Nekik jó, még- Varga Atti zseniális példája nyomán- a hóemberbe is bevezetik a központi fűtéstmert meggyőzhető még a hóember is, és ilyen alapozással építették anno a koncentrációs táborokat is-akkoriban az emberek nagy része meg volt győződve róla, hogy ezek az intézmények jók, szükségesek és hasznosak.

És az ember nem változik.

Maga az RKC rendszer zseniális úgy ahogy van,mert tökéletesedik, de a lényege ugyanaz marad: a helyes csontos alátámasztás, az ember természet által definiált mozgásának “visszatanulása”, tartóváz fejlesztése a csontok köré, és igazi “paraszti” állóképesség. Az ember zseniálisan adaptálódik a feladatokhoz, csak azt rohamosan felejtjük, hogy ez a készség kódolt, feljeszthető és fontos-illetve adunk olyan feladatokat,mint a fekvés, számítógépes tevékenység és ülés. Csak az a fura, hogy miért akad ki az átlagpolgár, hogy egyszer csak kiderül, hogy kripli? Mert az ülés meg a lustaság nem fáj hirtelen? Hogy észre se vettük, hogy zsírosodunk? Vagy mert hiszen a Norbi megmondta? 🙂 (aztán mégse éget zsírt a süti?)

Tudatosság hiánya, probléma kivülre helyezése és projekció az isteni hármas,amit mindenképpen kerüljünk. Sokszor örömmel tapasztalom, mennyire felfeljlődik az “élettudatossága” az edzésrejáróknak, és mondhatom, a Lányom után a legnagyobb öröm az életben egy ilyen fejlődésmenetet látni,mikor valami megjavul, feljön nullára a mínuszból,és növekedni kezd,kinyílik.  Így lesz a birkából 20%….és ez a nem mindegy. Az élet minden területére kivetül, ha valamiben elkezdünk fejlődni, megismerési mechanizmusokat sajátítunk el, önismeretben,személyiségben feljlődünk. Ez pedig életfeladat, és a változás néha fáj- de ez csak a folyamat eleje, mikor az új vágány alakul 🙂

Sinekre visszatérve: személyiségfejlődési szakasz, hogy KEZDD A MIÉRTTEL,mielőtt belevágsz valamibe. Ha erre nincs válasz (még),akkor a “hogyan” és a “mit” teljesen felesleges. Legtöbb fogyókúrás itt bukik el, hogy a “m.mennyit-mikor ehetsz” dolgot dekára lebontva ad egy tuti receptet 2 hétre, esetleg belemegy a főzéstechnikai dolgokba is, de az alapkérdéssel egyik sem kezdi, miért akarsz lefogyni?  Nem inkább testkompozíciót kellene változtatni? És mi lesz a 2 hetes rizskúra/koplalás után? Van-e olyan program, amivel ezt az elért állapotot fent tudod tartani? Vagy csak a nyaralásos fotóidon nem szeretnél sírva fakadni kilencezredszer, utána a hivatalba megint bejárhat a dagadt éned? Érdekes dolgok ezek…………..kezdd a miérttel,mielőtt új projektbe vágsz, jót tesz a dolgok menetének.

6 hozzászólás to “Start with why”

  1. Juci RKC Says:

    Ez zseniális.

  2. Nagy Laci RKC Says:

    Ez tényleg nagyon jó!:-)

  3. Tiekuanyin Says:

    Juci, nagy élmény volt a nyár felfedezése,amiben ez a Sinek sokat segített,hogy az emberi hülyeségnek és lúzerségnek is elemezhető szerkezete van…. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: