Na, de ki az a Cooper?

Év eleji tesi felmérések az Iskolában Laci Bácsi szigorú móccerei szerint. R. 2 eredménye leromlott, nem is értette. De, 120 Szabályos Felülést csinált 4 perc alatt (szakad meg ilyenkor a szívem,miket kell művelnie a Magyar Testnevelés,mint Népességet Egészséges Mozgásra és Életmódra Szoktató Program szerint) és ma lefutotta a Coopert is 3.legjobbként. Mivel ezt szokta meg (hogy kérdez és választ kap, ha nem elég,még kérdez, amíg a buksiban megfelelőek nem lesznek az ok-okozati információcsokrok), és nem adja fel, megkérdezte, miért pont 12 perc és miért az a neve,hogy Cooper? Elmesélése alapján láthatóan kizökkentette a Laci Bácsit az inerciarendszeréből, és azt a választ kapta, hogy:

” Azért 12 perc,mert volt egy híres bácsi,akit úgy hívtak,hogy Cooper,és ezt a mérést Ő találta ki,és ezért le kell futnotok.”

És akkor aszongya Rö, hogy elég kínaiul kezdett nézni a Laci Bácsira, mire rögtön témát váltott és egymásik gyerek medicinlabdadobását kezdte elemezni.

Később a Balettiskolában mozgásesztétika-óra volt, ahol a klasszikus balett-tanárbácsi hosszan mesélt Nekik arról,hogy a gyakorlás azért is szükséges, amíg növekedésben vannak,mert ilyenkor a test újra és újra megtanulja működtetni megnövekedett testmagassággal, hosszabb végtagokkal saját magát,ilyenkor gyakori,hogy átmeneti teljesítményromlás következik be stb. (kvázi elmagyarázta nekik,hogy is van ez a testtérképpel,finommozgásokkal és erővel.)Ez azért megnyugtató volt számomra, nemhiába jár ide szívesen a szavakkal le nem írható mozgású Lovas Pál.

Azért így belegondolva jó dolog ez az iskola, sokmindenfélét megtanul az ember benne :-))))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: