Speedfitness és hasonlók

Remélem, jól írtam a nevét?

Az elektromos izomstimuláció ismert és bevett terápia, a végrehajtó készülék neve TENS és a fiziós képzés részét képezi, csakúgy,mint a rekeszes galvánáram, tangentor, iontoforézis, mágnes, diadinamikus áram, ultrahang ésatöbbi. Nagyon szerettem a fizioterápiás részt, elég jó fájdalomcsillapító hatása lehet egy lelkiismeretesen kifundált és végigvitt terápiának.

De azt sose gondoltam volna, hogy a kis TENSből,ami nekem is volt is, van is, ekkora sztár lesz. hogy Nagy Készüléket csinálnak belőle és úgy fogják nevezni,hogy testmozgás. Amennyiben a testmozgás a saját test szabad akaratból történő megmozgatása, nyelvhelyességi hiba is van itt a gondolkodás hiánya mellett. Ugyanis ez testMOZGATÁS, az ingyenélők, izmotvásárlók új ketyós hóbortja.

Saját vélemény: amíg én mozogni tudok, addig köszönöm szépen, de végtelenül megalázónak, nevetségesnek,sőt borzalmasnak tartanám rám nézve,ha kibérelnék egy transzkután elektromos stimuláló óriás bigyót, ami a bőröm alatt mellesleg beleszól a fehérjeszintézisbe,neurotranszmitter-termelésbe, ( plusz üdvözlöm a mitokondriumokat, zizz) zavarja az agyhullámaimat,mintha nem lenne elég az állandóan csörgő telefon meg ez a üje laptop, a zaj meg az autók, győzze az ember rekreációs Mozarttal 🙂 )  Ilyen gépeknek kizárólag a rehabilitáció bizonyos kezdeti, rövid fázisaiban van létjogosultsága, (bár Ramachandran óta tudjuk,hogy szinte akkor se) és ahogy a röntgenét (2X/év javasolt max), MRI-ét (1X/év javasolt max) is, korlátozni kellene a használatukat.

De ez,mint az ultrahangos zsírégetés,mégis nagy divat,mert nagy divat elegánsan megvásárolni még a saját testet is,nehogy már fel kelljen állni a tespedésből és huzamosabb ideig mentálisan odatenni magunkat valahová.

Tök gáz. Az ultrahangos zsírégetés is addig volt csoda, amíg az első gyorsfogyó meg nem kapta az első zsírembóliát,amibe elsőre jól bele is halt- ja,hogy ilyen is van? három belgyógyásznak állt égnek a haja ettől a zsírégető csodától, meg az enyém is most,hogy utánanéztem ennek az elektromos fitnessnek. Felettébb vicces dolgokat tudnak kitalálni. Meg is fordult a fejemben ilyesmi,mint Fittguillotine, garantált kampec (aki biztosra akar menni), Fittkerékbetörés- garantáltan összetöri az összes zsírsejtedet- meg ilyenek 😀

Reklámok

2 hozzászólás to “Speedfitness és hasonlók”

  1. Juci RKC Says:

    Padlógázon egyetértek, Manyika. Sőt.

    Totál gáz az egész jelenség, erről, ha lesz egy kis időm, még én is akarok elmélkedni egy izmosat.

  2. Noémi Says:

    az még hagyján, hogy ésszel felmérve hülyeség, de közben is szar, meg utána napokig is.
    (kipróbáltam, mert ingyen volt)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: