esti mese köv.

Kissé agyilag is kezd leszállni a gép 🙂

Az ír piac csoda. Annyi hal van. Pontosítok: domborzatot alkot a lazac hatszázféleképpen felfüstölve és nyersen is! Minden nap ettem egy csomó lazacot egyébként.

Aztán ott volt egy csomó oyster,amit igazán még nem láttam, de ez az English Market elég “dús” volt. Rögtön el is kezdtem énekelni a Molly Malone-t (nem U2 eredetileg,hanem ír népdalféle,ilyesmit zsákszám tudok) , nagyon elismerően mosolygott a hatalmas, lazacot varázslómozdulatokkal filéző Igazi Ír Halhentes, és mondta,hogy hejjha! (csak asszem írül vagy a bajsza alatt)

Volt pár póruljárt tintahal meg társai, rája, lepényforma halak irtó sok.

ÉS rengeteg olyan jó friss,nem génmanipulált és nem vízízű zöldféle,amibe ott helyben kedvem lett volna beleharapni.Például a pasztinák, a gyökérzöldségek királya. Itthon mindenki azt hiszi,hogy az a fehérrépa,pedig olyan illata van,hogy messziről hallatszik,hogy jobb 🙂 Ebből is elképesztő mennyiséget ettem meg. Mint vajból is,meg zabpelyhes mindenfélét.

Itt a simán tamariban párolt fajta (mert ugye konyhai gondom az semmi nem volt,szerencsére az ember ilyen szempontból is többnyire hasonlít a baráttttyaira.)

A szerencse az volt,hogy mivel a barátainknak (meg az Ő teljesen hasonló ottani baráatinak) egészen hasonló az elképzelésünk egy csomó dologról, meg ugye Náluk is laktunk, főztünk, mindent kipróbáltunk, és “belülről” láttuk,milyen az ír élet, ami nekem sokkal jobban tetszik,mint mondjuk szállodásól hülyén sunyorogva útikönyvvel botorkálni naphosszat. Hogy milyen valahol az Élet, azt a következő dolgokból lehet jól megtudni:

-piac

-temető

-írószer

-kocsma

-kisbolt

Mindhez volt szerencsénk, majd idővel teszegetek fel több fotót is, ma még egyet, aztán szépen lassan elfogynak a témák.

No igen, és vettünk kettlebellt is, sajnos RKC-s vagy hasonló nem volt, de mivel a barátosném kapott azalatt a pár nap alatt egy gyors  kiképzést az alapokra, vásároltunk egy York Fitnesses bogyót, ami jó lesz később sokmindenre Neki. Hát ezerswingelni nem fog vele, mert elég buta a fülének a kialakítása, de azt majd megoldjuk.

Ugyanott megvettem a legszebb lila haskereket,amit valaha láttam, aminek olyen a kialakítása,hogy nem szedi le a bütyköt az ujjamról,ha  közel fogom. Nagyon elegáns, itthonról csak akkor viszem el,ha megmutatom mondjuk a Gábornak majd 🙂

Itt meg végül egyik edzésünk, elég nagy szélben (csak a propriocepció miatt) meg elég meredeken is 🙂 Utána jött a légzőgyakorlatos rész,mikor egy csomó szappanbuborékot fújtunk,meg a szél is összevissza.

Reklámok

2 hozzászólás to “esti mese köv.”

  1. Gin Says:

    uhhh, az a lazacpult nagyon …ott van, tán talán 42 féle is 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: