SKI OB

December 3, Zalaegerszeg. Sensei hívott staffnak, amire abban a pillanatban köszönömjövököt mondtam,mert nagyon nagyon nagyon nagyon hiányoznak nekem az edzések.Szerencsére Funakoshi írt eleget, és a parkettán ki tudom számolni az alapállásokat itthon…

Valószínűleg jövőre ősztől kevesebb lesz a munkaidőm,és akkor hetente 2szer el tudok csorogni autómobillal a legközelebbi Kawasoe-edzésre. A karate,mint a jóga is, elsősorban mentális fejlődés, de bámulatos vele a fizikai is. Sokszor nálunk úgy vélekednek,hogy jóga az,mikor a nyakamba teszem a lábam (bármikor kényelmesen,mégsem leszek tőle jógi) a karate meg,mikor jól meg tudom verni/rúgni a másikat. Szerencsére nem mindenhol ilyen a felfogás-gáz is lenne- mert aki egyszer akár volt egy normális edzésen,az tudja, hogy a Mentális Tér, az teljesen észlelhető, az irányítás pedig fent a buksiban és lent a szívben-ott az enter gomb.

Mentális terekről: 100 snatch : kevesebb,mint 5 perc

(ide beírom, ezt volt a mai edzi, elég is volt, valami vírusok szállonganak mifelénk, de szerintem nem lesz aktív.ezt a 100snatches edzéssorozatot hívhatnám akár Rocky Bal Boka Projectnek – csak az EFG kedvéért RBBP- is akár?  ) is elég hozzá, hogy azt a bizonyos tudatállapotot létrehozza. Ugyanez jó,ha érvényes mindenre, ahol emberek meghatározott céllal egybegyülekeznek. Jó tanáraim-szerencsére volt belőlük bőven- mind-mind erős teret hoztak létre Maguk körül.De ugyanígy elmondhatnám ezt Matyi edzéseiről, vagy-amit ismerünk RKC-k jól, Pavel bejön egy terembe,és minden másképpen lesz :-)és sorolhatnám, mondjuk ha hazaérünk, egy határozott,mindig ugyanolyan nyugalom/ jó hangulat van, ha valaki masszázsba jön,ugyanebbe az állapotba kell beavatnom.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: